Programul FFP 2020

Descoperiți mai jos programul proiecțiilor online de film, dar și evenimentele live. 
Toate detaliile sunt în această pagină.

Joi, 26 Noiembrie -
Luni, 30 Noiembrie

 

VIZIONARE ONLINE 
PE TOATĂ PERIOADA FESTIVALULUI

EXCLUSIV PRIN EVENTBOOK.RO

(Palestina, Franţa; 2020, dramă, 87 min.) Regie Arab Nasser, Tarzan Nasser Distribuţie Salim Dau, Hiam Abbass, Maisa Abd Elhadi Audio arabă Subtitrări Engleză, română 

Propunerea Palestinei la Premiile Oscar 

Gaza, zilele noastre. Issa, un pescar în vârstă de 60 de ani, este îndrăgostit în secret de Siham, o femeie croitoreasă care lucrează la piaţă cu fiica sa Leila. Când descoperă o statuie falică antică a lui Apollo în plasa de pescuit, Issa o ascunde, neştiind cum să procedeze cu această comoară misterioasă şi potentă. Totuşi, în interior, simte că descoperirea îi va schimba viaţa pentru totdeauna. În mod surprinzător, devine tot mai încrezător şi în cele din urmă decide să se apropie de Siham.

AN UNUSUAL SUMMER

(Germania, Palestina, Islanda; 2020, documentar, 80 min.) Regie Kamal Aljafari Audio arabă Subtitrări Engleză, română
 

După un act de vandalism, tatăl palestinian al regizorului decide să instaleze o cameră de supraveghere pentru a înregistra întâmplările care au loc în fața casei sale.

HIM AND I

(Palestina; 2018, 13 min.) Regie Ibrahim Handal Distribuţie Riham Issac Audio arabă Subtitrări Engleză, română

O femeie în jurul la 35 de ani trăieşte o viaţă obişnuită, împărţită între serviciu şi casă. Descoperim însă că trăieşte într-o lume de fantezie, pe care şi-a creat-o pentru a o ajuta să se împace cu destinul său.

MARADONA'S LEGS

(Germania, Palestina; 2019, 23 min.) Regie Firas Khoury Distribuţie Faris Abbas, Ayoub Abu Hamad Audio arabă Subtitrări Engleză, română
 

În timpul Cupei Mondiale de Fotbal din 1990, doi băieţi palestinieni caută „picioarele lui Maradona”, ultimul abţibild de care mai au nevoie pentru a-şi încheie albumul cu Campionatul Mondial şi pentru a câştiga un joc Atari.

THE PRESENT

(Palestina, Qatar; 2020, 24 min.) Regie Farah Nabulsi Distribuţie Saleh Bakri, Mariam Kanj, Mariam Basha Audio arabă, engleză Subtitrări Engleză, română

De aniversarea nunţii, Yusef pleacă cu fetiţa sa în Cisiordania pentru a-i cumpăra soţiei un cadou. Printre soldaţi, drumuri segregate şi puncte de control, cât de uşor poate fi să mergi la cumpărături?

BETHLEHEM 2001

(Palestina; 2020, 14 min.) Regie Ibrahim Handal Distribuţie Hind Abushkaidem, Yousef Abushkaidem, Karam Al-Salaymeh Audio arabă Subtitrări Engleză, română

În timp ce reflectă asupra prezentului, un tânăr palestinian rememorează amintiri din copilărie cu invazia militară şi asediul asupra Betleemului. Încercând să înţeleagă cum l-au crescut părinţii săi în acele vremuri dificile, el sper să găsească puterea şi sprijinul de care are nevoie pentru a face faţă prezentului.

IBRAHIM: A FATE TO DEFINE

(Liban, Palestina; 2020, documentar, 75 min.) Regie Lina Al Abed Audio arabă Subtitrări Engleză, română
 

În acest documentar provocator și personal, regizoarea Lina Al Abed caută urme ale tatălui său palestinian dispărut: un bărbat de familie aparent obișnuit care a fost de fapt un membru secret al unei facțiuni militante și care a dispărut când ea era doar un copil.

BETWEEN HEAVEN AND EARTH

(Palestina, Islanda; 2019, dramă, 87 min.) Regie Najwa Najjar Distribuţie Mouna Hawa, Firas Nassar, Lamis Ammar Audio arabă, engleză, ebraică, franceză Subtitrări Engleză, română

Salma şi Tamer au fost căsătoriţi timp de cinci ani în Teritoriile Palestiniene. Prima dată când Tamer primeşte permisiunea de a trece punctul de control israelian este pentru a înainta divorţ. În instanţă, cei doi fac o descoperire şocantă despre trecutul tatălui lui Tamer.a

Deși anul acesta avem o ediție exclusiv ONLINE, în fiecare seară am pregătit o serie de evenimente transmise prin live streaming pe facebook.

Astfel, programul include cinci evenimente de tip Q/A cu invitați speciali, actori, regizori sau speciali ce activează în industria cinematografică. Ca de obicei, cum v-am obișnuit la fiecare ediție, avem și un prânz palestinian ce poate fi savurat chiar în grădina încălzită a prietenilor de la J'ai Bistrot


Programul cu evenimentele de tip Q/A este zilnic, ora 20:00.

click pe buton pentru live streaming 


Vineri, 27 Noiembrie

13.00 - 17:00

EVENIMENTE CONEXE

PALESTINIAN LUNCH

J'ai Bistrot
Calea Griviței 55, București

Festivalul Filmului Palestinian v-a pregătit nu doar o listă de filme, ci și o listă de bucate tradițional palestiniene. Câțiva bucătari pricepuți și de ispravă din comunitatea palestiniană vor prepara bunătăți cu specific palestinian. Prânzul de vineri va fi o ocazie numai bună să vă deschidă apetitul pentru vizionarea filmelor din programul FFP2020.
Meniu:
🥣 Supă cremă de linte
🍛 Pui în stil oriental cu legume și cus cus
🍛 J’ai Orient

Rezervări la telefon: 031 426 20 47


SPECIAL GUEST
Lina Bokhary

Lina Bokhary este, din 2015, directoarea departamentului de film din cadrul Ministerului Culturii din Palestina. Ea coordonează și susține proiecte care se axează și investesc în producții cinematografice și în dezvoltarea culturii cinematografice în Palestina.

Înainte de a ocupa funcția din cadrul Ministerului Culturii, a coordonat multe proiecte centrate pe arte și dezvoltare culturală. De asemenea, Lina Bokhary este alumn Fulbright și a absolvit masteratul în Arte Frumoase la Facultatea de Arte din California, în anul 2007.

Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish | Toate drepturile rezervate | 2020